Květákový-brokolicový nákyp se sýrem

Potřebujeme:

1 květák, 1 brokolici, 20 dkg eidamu, 2 vajíčka, 1 šlehačku, 3 lžíce hladké mouky, olej, sůl

Jak na to:

Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do poloměkka do vroucí osolené vody. Brokolici také rozebereme na růžičky a spaříme také do poloměkka. Necháme vychladnout a mezitím si uděláme omáčku. Na 5 lžících oleje osmahneme mouku jako na jíšku, zalijeme cca 1 dcl vývaru z květáku a smetanou a mícháme, dokud nezačne vřít. Pozor na hrudky, zejména na začátku mícháme intenzivně nejlepší kvedlačky. Odstavíme z plamene, přimícháme nastrouhaný eidam a celé vajíčka. Zapékací nádobu potřeme olejem a střídavě uložíme květák s brokolicí. Zalijeme omáčkou a dáme cca na 35 minut zapéct do trouby. Pokud nám zvýší sýr můžeme těsně před dopečením ještě trošku nastrouhat navrch. Podáváme s míchaným zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Květákový nákyp se šunkou, Brokolicový-květákový nákyp, Brokolicový-květákový nákyp, Květákový nákyp, Květákový mozeček se slaninou