Sladké polibky

6.10.2011
Potřebujeme:

40 kousků: 250 g kryst.cukru, 5 bílků, vanilkový cukr, pomeranč, 100 g sušeného pomeranče

Jak na to:

Bílky oddělíme od žloutků a důkladně vyšleháme, aby vznikla tuhá pěna. Postupně přidáme krys. a vanilkový cukr a šťávu z jednoho pomeranče. Opatrně zlehka promícháme a přidáváme nadrobno pokrájené sušené ovoce. Opět promícháme. Na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, pomocí sáčky formujeme pusinky. Pečeme při nízké teplotě asi hodinu.
Tip: Místo pomerančů můžeme použít i jiné sušené ovoce a ovocnou šťávu nebo můžeme přichystat více druhů.

Podobné recepty:

Karamelové polibky, Vanilkový krém , Kapr na šlehačce, Mrkvovo-ořechový dresink, Chrupinky