Calzone s masem a gorgonzolu

Potřebujeme:

200 g pečeného telecího masa, 150 g plísňového sýra gorgonzola, 4 rajčata, 100 g hroznů, 100 g čekanky, 1 cibuli, tuk na vymazání plechu, chlebové těsto, lžíci tymiánu, čajovou lžičku nasekaného oregana, svazek pažitky, pepř, sůl

Jak na to:

Studené pečené maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Hrozny rozpůlíme a vypeckujeme. Čekanku probereme a nakrájíme na proužky. Všechny přísady dáme do mísy a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme tymiánem, nasekaným oreganem a mletým pepřem. Přimícháme nakrájenou pažitku a rozdrobený sýr. Chlebové těsto vyválíme na pomoučněném vále a rozdělíme na 4 části. Na kusy těsta rovnoměrně rozložíme nádivku, těsto přeložíme a okraje dobře přitlačíme. Dáme na vymazaný plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 C a pečeme asi 20 minut. Vybereme a hned podáváme.

Podobné recepty:

Calzone s masem a gorgonzolu, Calzone s jablky, Pizza calzone, Penne con Gorgonzola, Těstoviny se sýrovou omáčkou