Těstoviny se sýrovou omáčkou
2.1.2012
500 g těstovin, sůl, 2 celery, 2 jarní cibulky, 4 lžíce másla, 150 g gorgonzoly, 300 ml mléka, 300 g sýra (žervé), koření
Jak na to:Spirály uvaříme podle návodu v osolené vodě.
Mezitím si očistíme celer a cibulku pokrájíme na jemné plátky.
Podusíme na 2 lžících másla. Gorgonzolu rozdrobíme a s mlékem a ricottou rozmixujeme na kaši. Propasírujeme přes jemné sítko a přidáme k zelenině.
Za stálého míchání zahřejeme a ochutíme solí a pepřem. Těstoviny slijeme a necháme okapat. Zbývající 2 lžíce másla rozpálíme, nudle na něm krátce osmažíme a upravíme se sýrovou omáčkou.
Těstoviny s bazalkovou omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou a s krabem, Makarony se sýrovou omáčkou a bylinkami, Penne se sýrovou omáčkou a lilkem