Penne con Gorgonzola
18.5.2012
400 g těstovin penne, 400 g koktejlových rajčat, 300 g plísňového sýru gorgonzola, 100 g parmezánu, 1 l smetany, 2 sýry mozarella, česnek, bílý pepř, sůl, olivový olej, čerstvá bazalka
Jak na to:Těstoviny uvaříme podle návodu. Na oleji orestujeme nakrájený česnek, přidáme rajčata, po chvíli gorgonzolu nakrájenou na kousky, smetanu a necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme parmezán. Scezené těstoviny vmícháme do omáčky a celou masu vylijeme na plech, obložíme mozzarelou nakrájenou na kolečka a dáme zapékat na 10 minut při 200 C. Dozdobíme čerstvou bazalkou.
Podobné recepty:Penne s nepravou peprmintovou omáčkou, Penne ala Anička, Penne se sýrovou omáčkou a lilkem, Penne s kuřetem a bazalkou, Penne s brokolicovou omáčkou