Calzone s masem a gorgonzolu
200 g pečeného telecího masa, 150 g plísňového sýra gorgonzola, 4 rajčata, 100 g hroznů, 100 g čekanky, 1 cibule, tuk na vymazání plechu, chlebové těsto, 1 PL tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, svazek pažitky, mletý pepř, sůl
Jak na to:Studené pečené maso nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. Rajčata oloupejte, zbavte jadérek a nakrájejte na kostky. Hrozny rozpulte a odpeckujte. Čekanku proberte a nakrájejte na proužky. Všechny přísady dejte do mísy a opatrně promíchejte. Potom osolte a opepřete tymiánem, nasekaným oreganem a pepřem. Přimíchejte nakrájenou pažitku a rozdrobený sýr.
Chlebové těsto vyválejte na pomoučněném vále a rozdělte na 4 části. Na kusy těsta rovnoměrně rozložte nádivku, těsto přeložte a okraje dobře přitlačte. Dejte na vymaštěný plech, vložte do trouby předehřáté na 200 ° C a pečte asi 20 minut. Vyberte a hned podávejte.
Calzone s masem a gorgonzolu, Calzone s jablky, Pizza calzone, Penne con Gorgonzola, Těstoviny se sýrovou omáčkou