Calzone na vinohradníčkin způsob

Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 100 g čerstvých žampionů, 4 syrové uzené párky, 200 g sýra, 2 lžíce másla (nebo tuku), 200 g modrého hroznů, 4 rajčata, 12 plněných oliv, 1 cibuli, polotuhé kynuté těsto, svazek jarní cibulky , svazek oregana, pepř, sůl

Jak na to:

Máslo nebo tuk rozpálíme v hrnci a rozpustíme v něm slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou jarní cibulku nakrájenou na kolečka a osmahneme do sklovitá. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Hrozny odpeckujeme a připravíme si olivy. Párky nakrájíme na tenké plátky nebo kostky a všechny přísady opatrně smícháme v míse. Těsto rozdělíme na 4 stejně velké části, které postupně vyválíme na pomoučněném vále. Polovinu každého plátu těsta obložíme přísadami, posypeme oreganem nakrájeným nadrobno, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Na to rozložíme sýr nakrájený na plátky, druhou polovinu těsta překlopíme přes přísady a okraje dobře přitlačíme. Položíme na vymazaný plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 C a pečeme asi 20 minut.

Podobné recepty:

Calzone s jablky, Calzone na vinohradský způsob, Pizza calzone, Calzone na vinařského způsob, Jablečný sirup