Calzone na vinařského způsob

Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 100 g čerstvých žampionů, 4 syrové uzené párky, 200 g sýra, 2 PL másla (tuku), 200 g modrého hroznů, 4 rajčata, 12 plněných oliv, 1 cibule, polotuhé kynuté těsto, svazek jarní cibulky, svazek oregana, pepř, sůl

Jak na to:

Máslo nebo tuk rozpalte v hrnci a roztaví v něm slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou jarní cibulku nakrájenou na kolečka a osmahneme do sklovitá. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Rajčata oloupejte, zbavte jadérek a nakrájejte na kostičky, hrozny odpeckujte. Párky nakrájejte na tenké plátky nebo kostky a všechny přísady opatrně smíchejte v míse.
Těsto rozdělte na 4 stejně velké části, které postupně vyválejte na pomoučněném vále. Polovinu každého plátu těsta obložte přísadami, dejte po 3 olivy posypte oreganem nakrájeným nadrobno, osolte a opepřete. Na to rozložte sýr nakrájený na plátky, druhou polovinu těsta překlopte přes přísady a okraje dobře přitlačte. Položte na vymaštěný plech, vložte do trouby předehřáté na 200 ° C a pečeme asi 20 min.

Podobné recepty:

Calzone s jablky, Calzone na vinohradský způsob, Pizza calzone, Calzone na vinohradníčkin způsob, Jablečný sirup