Calzone na vinohradský způsob

Potřebujeme:

200 g bílého hroznů, 100 g oravské slaniny, 100 g čerstvých žampionů, 4 syrové uzené párky, 200 g tvrdého sýra, 2 lžíce másla, 4 rajčata, 12 plněných oliv, 1 cibule, pepř, sůl
Těsto: mouka, olej, kvasnice, sůl, voda

Jak na to:

Máslo rozpálíme osmažíme v něm slaninu, nakrájenou na malé kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, žampiony a osmahneme do zesklovatí. Rajčata, hrozny a sůl rozmixujeme na omáčku. Trochu omáčky vlijeme do směsi se slaninou, přidáme nakrájené párky a olivy. Do omáčky přidáme olivy a znovu rozmixujeme. Z kynutého těsta vyválíme kruh, do kterého vkládáme nádivku a omáčku. Nakonec těsto přeložíme na polovinu, spojíme a dáme na vymazaný pekáč. Vrch potřeme omáčkou a poklademe plátky uzeného sýra. Dáme zapéct do trouby na 15 - 20 min. na teplotu 220 - 230 C.

Podobné recepty:

Krkovička na vinohradský způsob, Calzone s jablky, Pizza calzone, Calzone na vinařského způsob, Calzone na vinohradníčkin způsob