Jablečný sirup

Potřebujeme:

3 větší jablka, 2 větší hrozny (nemusí být), 1 / 2 l vody, 1 / 2 kg krystalového cukru, 1,5-2 lžičky citrodeka (lemon, kys.citronová ...)

Jak na to:

1. způsob: Ovoce odšťavnit na odšťavňovači a šťávu vlijeme do vařící vody. Povaříme, vznikající pěnu odstraníme čajovým sítkem, přidáme cukr a citrodeko, chvíli ještě povaříme a necháme vychladnout.
2. způsob: Z jablek odstraníme jádřince, nakrájíme na malé kousky, vložíme do vroucí vody, rozvaříme a pěnu odstraníme. Přes husté sítko přelijeme do druhé nádoby, do níž jsme dali cukr a citrodeko. Necháme přejít varem a vychladíme. Vzniklý sirup přelijeme do menších lahví a uskladníme na studeném, chladném místě. Ředíme studenou vodou, sodou v poměru 1:5. Výborný osvěžující nápoj.

Podobné recepty:

Jahodový sirup, Jablečný džem, Jablečný sirup se zeleným čajem a šalvějí, Limonada, Sirup od kašle