Telecí polévka

Potřebujeme:

500 g telecího masa, 1 cibuli, 2 lžíce oleje, 1 l horkého zeleninového bujónu, 500 g brambor, 600 g čerstvé polévkové zeleniny, 1 lžíci nasekané petrželky, pepř, sůl

Jak na to:

Maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a spolu s masem opečeme na dobře rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem a vaříme pod pokličkou při mírné teplotě asi 30 minut. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Spolu se zeleninou jejich přidáme do polévky. Ochutíme solí a pepřem. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr do polévky přidáme nasekanou petrželovou nať.

Podobné recepty:

Královská polévka, Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob, Dušená telecí