Zapékaná rýže s hlívou

Potřebujeme:

250 g rýže, 1 l masového vývaru, 250 g hlívy, 120 g konzervovaného hrášku, 2 vejce uvařená natvrdo, 150 g rajčat, 150 ml smetany sůl, pepř a kari koření k ochucení, tuk, strouhanku na vymazání a posypání nádoby

Jak na to:

Rýži omyjeme, zalijeme horkým vývarem, promícháme, přikryjeme a asi 15 minut vaříme na mírném ohni. Uvařené hlívy posekáme, smícháme s rýží, hráškem a ochutíme. Pak přendáme do vymazané nádoby posypané strouhankou, povrch urovnáme, ozdobíme vejci, rajčaty pokrájenými na kousky, polijeme smetanou a dáme zapéct.

Podobné recepty:

Rýžové rizoto s hlívou, Zelenina zapékaná s rýží, Kyselá polévka s hlívou, Lívance s hlívou, Knedlíčky s hlívou