Plněné kedlubny
1.12.2011

3 středně velké kedlubny, rostlinný olej, 100 g uvařené rýže, 50 g sójové drti, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, nadrobno posekanou petrželovou nať, 50 g tofu, zeleninový vývar
Jak na to:Kedlubny očistíme, vršky seřízneme a spodní do dolní části vydlabeme otvor. Vydlabané dužinu posekáme a krátce podusíme na malém množství oleje. Přidáme uvařenou rýži, předem namočenou sójovou drť, sůl, pepř, posekaný česnek, petrželku, nastrouhané tofu a promícháme. Směsí naplníme kedlubny a poklademe je do vymazané mísy, nebo pekáče. Podlijeme zeleninovým vývarem a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Podobné recepty:Plněné pečené kedlubny s omáčkou, Kedlubny plněné masem a žampiony, Kedlubnový salát s olivami, Kedlubnová polévka, Kedluben s arašídovou omáčkou