Plněné pečené kedlubny s omáčkou
8 kedluben, 250 g mletého masa, 100 g žampionů, 1 vejce, 1 PL mléka, pepř, olej a sůl
Omáčka: 100 g žampionů, 250 ml sladké smetany, 1 PL polohrubé mouky, 250 ml Kedlubnová vývaru, sůl, olej a čerstvý kopr
Očištěné kedlubny uvaříme do poloměkka ve vodě s lžící mléka a solí. Po vychladnutí odřízneme jejich vršek a vydlabeme vnitřek. Na oleji orestujeme žampiony, mleté maso, přidáme vydlabané Kedlubnová dužinu, sůl, pepř a nakonec přimícháme vejce. Nádivkou naplníme kedlubny, uložíme je do vymazané zapékací nádoby, podlijeme trochou vody a pečeme 30 min. při 190 ° C. Na oleji orestujeme žampiony, poprášíme je moukou, podlijeme vývarem nebo vodou a zjemníme smetanou. Omáčku necháme přejít varem, dochutíme čerstvým koprem, přelijeme jí upečené kedlubny a podáváme.
Podobné recepty:Plněné kedlubny, Kedluben s arašídovou omáčkou, Pečené kedlubny, Kedlubny plněné masem a žampiony, Kedlubnový salát s olivami