Kedlubny plněné masem a žampiony

Potřebujeme:

600 g kedlubny, 30 g másla, 10 g hladké mouky, 100 g zakysané smetany, pepř, šťáva z 1 citronu, 150 g uvařeného uzeného nebo pečeného masa (případně jiné maso), 100 g cibule, 100 g žampionů, 8 g strouhanky, 20 g tvrdého sýra, petrželku, voda, sůl

Jak na to:

Kedlubny očistěte a seřízněte z nich vršky (ty si ale odložte). Vnitřek vyberte, osolte, podlijte vodou a přikryté duste do měkka (asi 10 min.). Z másla a mouky připravte světlou jíšku, povařte se smetanou a s dužinou z kedluben, okořeňte, okyselí a přidejte pomleté ​​maso. Cibuli a žampiony posekejte a Zpěňte na zbytku másla, přidejte strouhanku, vše spolu i s masem promíchejte.
Kedlubny naplňte, vložte do vymazaného kastrolu nebo nádoby z ohnivzdorného skla, posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte máslem, přiložte vršky a zapečte v troubě. Nakonec posypte petrželkou pokrájenou nadrobno.
Podávejte s rýží nebo s bramborami.

Podobné recepty:

Plněné pečené kedlubny s omáčkou, Kedluben plněný masem, Plněné kedlubny, Žampióny plněné nivou, Plněné žampiony v trojbalu