Kedluben plněný masem
12.10.2011
8 větších kedluben, 40 g tuku, 50 g cibule, 350 g vepřového masa, sůl, zelenou petrželku, pepř, 1 vejce, 80 g rýže
Jak na to:Mladé kedlubny oloupeme a vydlabeme tak, aby stěny zůstaly asi 0,5 cm silné. Vepřové maso nakrájíme na kostky a umeleme i s 30 g cibule. Omytou rýži uvaříme do poloměkka a smícháme s masem. Potom do nádivky krájíme petrželku a pepř. Kedlubny naplníme masovou nádivkou. Na sádle zpěníme zbytek pokrájené cibule, poklademe na ni kedlubny, podlijeme trochou slané vody a přikryté dusíme do měkka.
Podobné recepty:Plněný kedluben, Kedlubnový salát s hovězím masem, Polévka s kmínem, Dušený kedluben s mrkví, Kedlubnový salát "gigant"