Plněný kedluben

Potřebujeme:

1 větší kedluben, 1 PL rostlinného tuku, 1 středně velkou cibuli, 2 lžíce mraženého hrášku, 100 g strouhané mrkve, 2 středně velké žampiony, oregano, mletou červenou papriku, mořskou sůl, petrželku

Jak na to:

Kedluben očistíme, omyjeme, překrojíme na polovinu a dužinu vydlabeme. Cibuli očistíme, pokrájíme na kostičky, osmahneme na rozehřátém rostlinném tuku, přidáme očištěné nadrobno pokrájené žampiony, mrkev, vydlabaný kedluben a na závěr hrášek. Podlijeme malým množstvím vařící vody, přidáme sůl, oregano a mletou červenou papriku. Povaříme do poloměkka a přebytečný vývar slijeme. Zeleninovou směsí naplníme vydlabané kedlubny, které vložíme na pekáč a podlijeme zeleninovým vývarem. Pečeme v rozehřáté troubě 30-40 min. Podáváme posypané sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Polévka s kmínem, Kedluben plněný masem, Dušený kedluben s mrkví, Kedlubnový salát "gigant", Kedlubnový salát s hovězím masem