Kedluben s arašídovou omáčkou
27.6.2012
500 g mladého kedlubny, 100 g arašídů, 3 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 2 KL citronové šťávy, ½ KL krystalového cukru, vývar, sůl, sardelová pasta
Jak na to:Kedlubny nakrájíme na měsíčky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Arašídy rozmixujeme spolu s chilli papričkami, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, cukr, sardelovou pastu a citrónovou šťávu. Vše zalijeme horkým vývarem, aby vznikla hustá omáčka. Na talíř položíme kedlubny a polijeme je rozpuštěným máslem a hotovou omáčkou.
Podobné recepty:Polévka s kmínem, Zapečený kedluben, Rolky z krevet se zeleninou, Dušený kedluben s mrkví, Kedlubnový salát "gigant"