Zapečený kedluben

Potřebujeme:

1 ks gigant kedlubny, zakysaná smetana nebo bílý jogurt 500 ml, bylinková sůl, mletý bílý pepř, 3 vajíčka, petrželka, 3 trojúhelníčky sýra, tvrdý sýr na posypání

Jak na to:

Očištěný kedluben uvařte ve slané vodě doměkka, pak ho nakrájejte na kolečka, napěchujeme do mísy a přelijte omáčkou.
Omáčka Do zakysané smetany nebo bílého jogurtu (množství si určitě sami), přidejte vajíčka, sůl, mletý bílý pepř, sýr, petrželku a dobře promíchejte. Nalijte na kedluben a dejte zapéct. Pečte asi 25-30 minut. Podávejte s bramborovou kaší a salátem.

Podobné recepty:

Polévka s kmínem, Dušený kedluben s mrkví, Kedlubnový salát "gigant", Kedlubnový salát s hovězím masem, Plněný kedluben