Kedlubnový salát s olivami

Potřebujeme:

kedlubny, vodu, mořskou sůl s barevným kořením, kmín, 2 PL oleje, olivy, mrkev

Jak na to:

Kedlubny nakrájíme na tenké proužky. Do většího hrnce dáme sevřít vodu, přidáme olej, kmín, sůl (může být mořská s barevným kořením) a necháme 5 minut vařit od bodu varu.
Potom přidejte nakrájené kedlubny a vařte asi 4-5 minut tak, aby zůstali kedlubny pouze spařené a pevné. Zprudka kedluben ochladí ledovou vodou, (slijte ho přes síto) a dochuťte solí, olivovým olejem, drceným kmínem, olivami a mrkví.

Podobné recepty:

Chutný Kedlubnový salát, Kedlubnový salát "gigant", Kedlubnový salát s ořechy, Špenátový salát s balkánským sýrem a olivami, Kedlubnový salát