Roláda z mletého masa
1.12.2011

1 kg vepřového bůčku nebo plece, 250 ml mléka, sůl, pepř, hořčici, 100 g šunky, 100 g sýra, 100 ml zakysané smetany
Jak na to:Maso umeleme, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko, dobře promícháme a odložíme (nejlépe na celou noc) do chladničky. Šunku a sýr pokrájíme na tenké plátky. Připravíme si vlhkou utěrku nebo kus alobalu ve tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozložíme, povrch uhladíme a natřeme hořčicí. Na ni poklademe plátky šunky a sýra. Roládu zavineme a položíme do vymazaného pekáče. Natřeme ji rozmíchanou smetanou, podlijeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Povrch vícekrát natřeme smetanou.
Podobné recepty:Roláda z mletého masa, Plněná roláda z mletého masa, Kuřecí roláda s brokolicí, Anglická roláda, Kuřecí galantína (roláda)