Roláda z mletého masa
5.6.2012
1 kg vepřového bůčku nebo plece, 250 ml mléka, sůl, pepř, hořčice, 100 g šunky, 100 g sýra, 100 ml zakysané smetany
Jak na to:Maso umeleme, osolíme, opepříme, přilijeme mléko a dobře zamícháme. Necháme na noc odležet. Na alobal rozložíme rovnoměrně maso a natřeme hořčicí. Obložíme sýrem a šunkou. Svineme do rolády. Dáme do vymazané mísy a natřeme smetanou. Podlijeme vodou a pečeme při teplotě 250 ° C asi 30 minut.
Tato roláda je výborná ze bramborami a zeleninovým salátem.
Plněná roláda z mletého masa, Kuřecí roláda s brokolicí, Anglická roláda, Kuřecí galantína (roláda), Špízy z mletého masa