Špízy z mletého masa
11.11.2011
150 g mletého vepřového masa, gyros, 150 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, petrželku, bazalku, majoránku, papriky, cuketu, olej
Jak na to:Mleté vepřové a hovězí maso smícháme. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, gyrosem, nasekanou bazalkou a petrželkou. Promícháme a necháme odstát asi 20 minut na chladném místě. Pak z masy formujeme kuličky, které zploštíme a střídavě jejich napichujeme na dřevěnou jehlu spolu s nakrájenými barevnými paprikami a cuketou. Naplněné špízy z obou stran osmažíme v horkém oleji.
Podobné recepty:Krůtí špízy, Kuřecí špízy se sezamem a citronovou kůrou, Vepřové špízy prokládané uzeninou, Sýrový špíz s klobásou, Mořské špízy s kaviárové omáčkou