Kuřecí špízy se sezamem a citronovou kůrou

13.11.2012
Potřebujeme:

600 g kuřecích prsou nebo stehen (s kůží), sůl, bílý pepř, 4 lžíce sezamových semínek, kůru z 1 citronu, 4 lžíce olivového oleje, 1 římský nebo ledový salát, 10 cherry rajčat, 3 lžíce majonézy, 3 lžíce kečupu Jemně pálivého , 4 ks arabského chleba

Jak na to:

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, naklepeme, osolíme, opepříme a napíchneme na špejle (na jednu porci počítáme 3 až 4 menší špízy).
Špízy posypeme sezamovým semínkem, citronovou kůrou a poklademe kůží dolů na pánev s rozehřátým olejem. Pečeme 5 až 7 minut (dle tloušťky masa).
Když je maso propečené, špízy otočíme a krátce dopečeme. Kůže bude křupavá a maso se přitom nevysuší. Také můžeme péct špízy potřené olejem na grilu.
Salát natrháme nahrubo, přidáme na půlky nakrájená rajčata a promícháme s majonézou a s kečupem jemně pálivým. Podáváme s teplým arabským chlebem.
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, naklepeme, osolíme, opepříme a napíchneme
na špejle (na jednu porci počítáme 3 až 4 menší špízy). Špízy posypeme sezamovým semínkem, citronovou kůrou a poklademe kůží dolů na pánev s rozehřátým olejem. Pečeme 5 až 7 minut (dle tloušťky masa). Jakmile je maso propečené, špízy otočíme a krátce dopečeme. Kůže bude křupavá a maso se přitom nevysuší. Také můžeme péct špízy potřené olejem na grilu. Salát na hrubě natrháme, přidáme na půlky nakrájená rajčata a promícháme s majonézou Hellmann's a kečupem Hellmann 'Jemně pálivým. Podáváme s teplým arabským chlebem

Podobné recepty:

Kuřecí maso se sezamem, Ovocný špíz s medovým dipem, Kuřecí maso se sezamem, Krůtí špízy, Káva Martinique