Vepřové špízy prokládané uzeninou
18.9.2012
40 dkg vepřových řízků, 8 plátků salámu nebo klobásy, 8 žampionů, ½ kg rajčat, 3 jarní cibulky, 2 PL octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku sekaných bylinek, pepř, sůl
Jak na to:Maso omyjte, osušte a nakrájejte na hrubší válečky. Střídavě se složenými plátky salámu nebo kolečkem klobásy a očištěnými žampiony je napichujte na špízy. Grilujte zhruba 10 min. za průběžného otáčení.
Rajčata a cibuli omyjte, nakrájejte na plátky a spolu promíchejte. Zalijte zálivkou s octa, soli, pepře, oleje a bylinek. Podávejte se špízy.
Krůtí špízy, Špízy z mletého masa, Zapékané fazole, Špízy jak je neznáte, Prokládané kuřecí řízky