Plněná roláda z mletého masa
26.3.2012
pomleté vepřové maso, vejce, strouhanku, sůl, pepř, majoránku, cibuli, česnek
Jak na to:Do mletého masa přidáme dvě vejce, přelisovaný česnek, pomletou nebo na jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř a majoránku. Pořádně promícháme a začneme přidávat strouhanku. Musí nám vzniknout hustší hmota, která se nebude rozpadat.
Z masy si uděláme roládu, do které doprostřed vložíme dvě natvrdo uvařená vajíčka. Vytvarujeme a můžeme dát péct. Pečeme buď v pekáči při 200 ° C, nebo ve fólii na pečení.
Roládu si můžete naplnit i např.. šunkou a sýrem, nebo kyselou okurkou.
Podáváme s bramborovou kaší.
Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa, Kuřecí roláda s brokolicí, Anglická roláda