Kuřecí galantína (roláda)
1 kuře, mleté vepřové maso, 1 vejce, sůl, pepř, žampiony, červená kápiová paprika (nemusí být), strouhaný sýr (eidam, a pod.), 1 lžičku strouhanky, majoránka, uzená slanina
Jak na to:Kuře vykostíme tak, aby zůstalo vcelku jako velký plát masa (nejlepší je, když začnete od prsní kosti a vyberete trup, pak opatrně vykostíme křídla a stehna). Plát posolte a na něj položte náplň ve formě válce.
Náplň: Trochu mletého vepřového masa smíchejte s vejcem, trochou pokrájených žampionů, kousky kapie, solí, pepřem, majoránkou, strouhankou a trochou strouhaného sýra. Kuře s nádivkou zaviňte tak, aby vznikla roláda, kterou položte na omaštěný plech. Kůži na kuře trochu posolte a obložte plátky uzené slaniny. Podlijte vodou a dejte péct. Pečte při teplotě a délce jako obyčejné kuře. Podávejte se s libovolnou přílohou za tepla nebo studena nakrájené na plátky.
Kuřecí galantína, Kuřecí roláda, Plňená roláda, Roláda z listového těsta, Kuřecí roláda s jogurtovou omáčkou