Hraběnčin koláč

9.11.2012
Potřebujeme:

Těsto: 45 dkg polohrubé mouky, 12,5 dkg helia, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 20 dkg moučkového cukru, 4 žloutky, 1-2 PL mléka, citrónovou kůru, 1 PL kakaa, 7 menších očištěných jablek, sníh ze 4 bílků, 1 vanilkový cukr, 2 PL kryst.cukru, 7 dkg sekaných ořechů a rozinek

Jak na to:

Na desce vypracujeme ze surovin vláčné těsto a třetinu z něj odložíme do mikrotenového sáčku do chladničky. Do zbytku přidáme kakao.
Rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku přendáme na vymazaný a moukou posypaný plech. Na těsto nastrouháme očištěné jablka, posypeme vanilkou, kryst.cukrem, ořechy, rozinkami a skořicí.
Na jablka rozetřeme sníh z bílků a nastrouháme těsto z chladničky. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 30 min. Hotový koláč ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, tak že ho pocákáme.

Podobné recepty:

Hraběnčin koláč, Hraběnčin štrůdl, Hraběnčin řez, Hraběnčin řez, Kynutý koláč bez kynutí