Kynutý koláč bez kynutí

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 3 dcl oleje, 3 vejce, 1 kostka kvasnic, 1 prášek do pečiva, špetka soli, trošku cukru do kvásku, mléko na kvásek cca 2 dcl

Jak na to:

Připravíme kvásek - vlažné mléko, kvasnice, sůl a cukr. Do prosáté mouky vylijeme nakynutí kvásek s olejem a vajíčky. Těsto vypracujeme. Je možné, že se bude trošku lepit, tak si třeba potřísníme ruce olejem. Vytvarujeme koláč mohou být buchty, koláč s drobenkou, ovocný koláč, jakýkoliv koláč kde je základ kynuté těsto. Před vložením do vyhřáté trouby ho třeba potřít olejem. Pečeme do doby kdy bude koláč zlatý, cca 35-40 min, při teplotě 180 stupňů. Po vytažení z trouby třeba opět potřít olejem.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Skoro kynutý rychlý koláč, Štrůdl bez kynutí, Jablečný koláč kynutý, Kynutý koláč