Hraběnčin koláč

7.12.2011
Potřebujeme:

450 g polohrubé mouky, 125 g másla, ½ balíčku prášku do pečiva, 200 g práškové cukru, 4 žloutky, 1-2 lžíce mléka, citrónovou kůru, l lžičku kakaa
Náplň: 7 menších očištěných jablek, sníh ze 4 bílků, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce krystalového cukru, 70-100 g sekaných ořechů, 70-100 g rozinek

Jak na to:

Na desce vypracujeme ze surovin vláčné těsto a třetinu z něj odložíme v mikrotenovém sáčku do chladničky. Do zbytku přidáme kakao.
Rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku přendáme na vymazaný a moukou posypaný plech. Na těsto nastrouháme očištěné jablka, posypeme je vanilkovým a krystalem cukrem, posekanými ořechy a rozinkami. Můžeme přidat i skořici.
Na jablka rozetřeme sníh z bílků a na něj nastrouháme těsto z chladničky. Dáme péct do mírně předehřáté trouby asi na 30 minut. Hotový koláč ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Podobné recepty:

Hraběnčin koláč, Hraběnčin štrůdl, Hraběnčin řez, Hraběnčin řez, Kynutý koláč bez kynutí