Hraběnčin štrůdl

Potřebujeme:

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 140 g cukru, 200 g Hery, 4 žloutky, 2 PL mléka, 1/2 prášku do pečiva
Náplň: 6 jablek, skořice, vanilkový cukr, ořechy nebo rozinky, 4 bílky, 100 g moučkového cukru

Jak na to:

Na vále zpracujeme těsto smícháním všech ingrediencí. 1/3 těsta zabalíme do mikroténového sáčku nebo do potravinářské fólie a dáme zmrznout do mrazáku. Zbývající část vyválíme a položíme na vymazaný plech. Na těsto poklademe 6 nastrouhaných jablek, posypeme cukrem i vanilkovým a skořicí. Na závěr můžete dát rozinky, ale lepší jsou v tomto případě namleté ořechy. V míse ušleháme sníh z bílků a postupně přidáme moučkový cukr. Tento sníh navrstvíme na koláč a a na závěr nastouháme zmrzlé těsto z mrazáku. Pečeme asi 20-25 minut při 180°C.

Podobné recepty:

Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Štrúdl, Jablečno - banánová štrúdl