Jablečno - banánová štrúdl

Potřebujeme:

1 bal. listového těsta, 2 jablka, 2 banány, moučkový cukr, vanilkový cukr, sušené rozinky, máslo, mléko, rum, 1 vejce

Jak na to:

Rozinky opláchneme a na 20 minut namočíme do umu. Jablka oloupeme a nastrouháme, banány rozmačkáme. Z rozinek, jablek, banánů, másla, mléka, vanilkového a moučkového cukru vypracujeme nádivku tak, aby cukr v ní byl rozpuštěn. Listové těsto rozválíme na požadovanou velikost, rovnoměrně natřeme nádivkou a srolujeme. Štrúdl dáme na máslem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a propícháme vidličkou. Pečeme při 200 ° C 20 minut dozlatova. Upečenou štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Podobné recepty:

Makovo-jablečno-banánová štrúdl, Makovo-jablečno-banánová štrúdl, Makovo-jablečno-banánová štrúdl, Štrúdl jablečno-banánová, Štrůdl trochu jinak