Štrúdl jablečno-banánová

18.4.2012
Potřebujeme:

380 g polohrubé mouky, 100 g másla na potření těsta, špetka soli, 25 g oleje, 2,5 lžičky octa, 1 kg jablek, 1-2 banány, skořicový cukr, vanilkový cukr do jablek, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Do mouky přidáme sůl, ocet, olej a takové množství vlažné vody, abychom mohli vypracovat řidší bochník cesta. Těsto pak rozdělíme na dvě části a necháme alespoň 15 min stát na pomoučněném prkénku, přikryté zahřátým hrncem.
Mezitím si připravíme jablíčka. Nastrouháme je a ochutíme skořicí a vanilk.cukrem. Můžeme přidat i rozinky. Na stůl rozprostřeme čistý ubrus, který pomouční a jeden bochník cesta na něm protáhne - nejdříve do délky, pak do šířky, tak aby samozřejmě neroztrhlo. Potom těsto pokapeme máslem a naskládáme nastrouhané jablka a na ně pokrájené kousky banánů.
Nakonec těsto stočíme pomocí ubrusu do válečku - chutné štrúdličky. Totéž uděláme s druhým bochníkem. Záviny pak položíme na vymazaný plech, potřeme je máslem a ve vyhřáté troubě (180-200 C) upečeme.
Upečené posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí nakrájíme.

Podobné recepty:

Jablečno - banánová štrúdl, Makovo-jablečno-banánová štrúdl, Makovo-jablečno-banánová štrúdl, Makovo-jablečno-banánová štrúdl, Štrůdl trochu jinak