Voňavá krůta
7.12.2011

1 krůtí stehno, rozmarýn, 2 kostky bujónu bylinky Bazalka a tymián, 4 stroužky česneku, 2 dcl červeného vína, pepř, sůl, 2 lžičky maggi, 1 l vody
Jak na to:Omyté krůtí stehno prošpikujeme česnekem a rozmarýnem, dobře ochutíme maggi, zvenku i zevnitř, pepřem.
Dáme na pekáč, podlijeme červeným vínem a vodou, v níž jsme rozpustili kostku bylinky Bazalka a tymián.
Přikryté za stálého podlévání pečeme v troubě asi 1 1 / 2 hodiny, pak odkryjeme a pečeme, dokud není kůže křupavá. Podáváme s rýží nebo opékanými bramborami.
Krůta s pomeranči, Krůta s pomeranči, Krůta pečená na bylinkách, Krůta s kaštanovou nádivkou, Krůta s mandlovou omáčkou