Krůta s pomeranči
26.9.2012
2, 5 kg krůta, 3 pomeranče, brambory, mouka, máslo, sůl, pepř, alobal Omáčka: kukuřice, zakysaná smetana, jablko
Jak na to:Pekáč omastíte, krůtu pokapeme pomerančovou šťávou, osolte, trochu opepřete, dovnitř dejte jablko, podlijeme vodou, během pečení také podlévejte vodou, pečte asi 2,5 hod.
Během pečení si připravte brambory. Na neloupaných brambor udělejte nožem kříž a dejte do alobalu nařezaným nahoru (každý brambora zvlášť). Když se krůta peče asi 1,5 hod., Přidejte brambory (potřebují asi 45 min při 200 ° C).
Do výpeku dejte pomerančovou kůru, trochu pepře, smetanu, povařte 2-3 min.
Krůta s pomeranči, Krůta pečená na bylinkách, Krůta s kaštanovou nádivkou, Rýže na pomeranči, Filety plněné pomerančem s rýžovým pomerančovým salátem