Krůta s pomeranči

5.12.2011
Potřebujeme:

2,5 kg krůty, 3 pomeranče, brambory, mouku, máslo, sůl, pepř, na omáčku kukuřici, zakysanou smetanu, jablko, alobal

Jak na to:

Vymažeme pekáč, krůtu pokapeme pomerančovou šťávou, osolíme, trochu opepříme, dovnitř dáme jablko, podlijeme vodou, během pečení podléváme vodou a pečeme asi 2,5 h.
Během pečení si připravíme brambory: Na neloupaných brambor uděláme nožem kříž a dáme do alobalu nařezaným nahoru (každý brambor zvlášť).
Když se krůta peče asi 1,5 h, přidáme brambory (potřebují asi 45 min při 200 C). Do výpeku dáme pomerančovou kůru, trochu pepře, smetanu, povaříme 2-3 min.

Podobné recepty:

Krůta s pomeranči, Krůta pečená na bylinkách, Krůta s kaštanovou nádivkou, Rýže na pomeranči, Filety plněné pomerančem s rýžovým pomerančovým salátem