Krůta s kaštanovou nádivkou

9.11.2011
Potřebujeme:

1 krůtu asi tak 3 kg, 100 g syrové slaniny, 100 g telecího masa, 100 g vepřového masa, 100 g kaštanů, 1 cibuli, 1 lžíci másla, 250 ml masového vývaru (bujónu), pepř, sůl

Jak na to:

Krůtu dobře omyjeme a případně dočistíme. Slaninu nakrájíme na kostky, telecí a vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a smícháme s mletým masem a se slaninou. Uvařené kaštany necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Pak je přimícháme k masu. Vše osolíme a opepříme. Krůtu zevnitř i zvenku osolíme a naplníme kaštanovou nádivkou. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do horké trouby. Když je krůta téměř upečená, alobal odkryjeme a dopečeme ji dorůžova.

Podobné recepty:

Krůta s pomeranči, Kaštanová roláda, Kaštanová roláda, Krůta s mandlovou omáčkou, Vánoční krůta