Sýrové pirohy

Potřebujeme:

250 g hrubé mouky, 2 velká vejce, trochu vody
Náplň: 200 g tučného tvarohu, velké vejce, 4 lžíce strouhaného čedaru, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek
Dokončení: 50 g másla na omaštěný, strouhaný čedar na posypání, sůl

Jak na to:

Z hrubé mouky, vajec a trochy vody připravíme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme stejně velké tenké čtverce.
Na jeden čtverec naznačíme tupou hranou nože menší čtverečky a do jejich středů klademe po troše nádivky. Tu připravíme smícháním uvedených přísad. Těsto s nádivkou přikryjeme druhým čtvercem cesta
a v místech, kde jsme naznačili čtverečky, těsto přitlačíme tak, aby se oba pláty dobře spojily a radličky nakrájíme čtverečky.
Ty zavaříme ve vroucí osolené vodě a když vyplavou na povrch, vaříme je ještě 2-3 minuty. Pak je vyjmeme do misky, pomastíme máslem, posypeme strouhaným sýrem a osolíme.

Podobné recepty:

Krušnohorské pirohy, Sýrové pirohy ve smetanové omáčce, Bramborové pirohy, Pirohy s nivou, Pirohy s nivou