Bramborové pirohy

Potřebujeme:

syrové brambory, sůl, pepř, tvaroh, cibule, vajíčko a olej na smažení

Jak na to:

Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a opepříme.
Tvaroh rozděláme s vajíčkem, drobně pokrájenou cibulí, osolíme (tošku více, vysmaží se).
Trochu brambor vezmeme do dlaně, lehce vymačkáme (opravdu lehce, jinak budou tužší), na dlani utvoříme placičku, na 1/2 placičky dáme trochu tvarohu a druhou 1/2 přiklopíme (vypadá to pracně, ale s trochou cviku to jde rychle, dlaň používáme jako misku a brambory roztažené na prstech jako pokličku). Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Pirohy jsou skvělé teplé i studené, samostatně i jako příloha k zahuštěným polévkám - je to syté jako hlavní jídlo.

Podobné recepty:

Bramborové pirohy, Krušnohorské pirohy, Pirohy s nivou, Pirohy s nivou, Kežmarské pirohy