Segedínský guláš

25.1.2012
Potřebujeme:

200 g vepřového bůčku, 200 g vepřového masa z plece, 2 cibule, 40 g sádla, 1 lžičku mleté ​​červené papriky, sůl, pepř, 400 g kysaného zelí, 20 g hladké mouky, půl lžičce tlučeného kmínu, 2,5 dcl smetany

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekanou nadrobno zpěníme na sádle, přidáme mletou červenou papriku a nakrájené maso. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a osmahneme.
Potom přidáme nakrájené kysané zelí, přikryjeme a udusíme. Během dušení podle potřeby podléváme. Mouku opražíme nasucho, zalijeme trochou studené vody, rozmícháme, povaříme, přidáme k masu, ochutíme ten potlučený kmínem a dovaříme. Nakonec přimícháme smetanu.

Podobné recepty:

Segedínský guláš z králíka, Segedínský guláš, Segedínský guláš ze sojových kostek, Segedínský guláš, Segedínský guláš s Liptovským salámem