Segedínský guláš

13.2.2012
Potřebujeme:

400 g vepřového masa, 1 cibuli, olej, 1 lžička mleté ​​červené papriky, pepř, sůl, 400 g kysaného zelí, 500 ml smetany na vaření, 5 PL hladké mouky

Jak na to:

Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky. Ze zelí vybereme celý pepř a bobkový list. Do sklenice dáme mletou červenou papriku, pepř a sůl, zalijeme vodou a rozmícháme.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Zalijeme směsí koření a dusíme do poloměkka. Přidáme kysané zelí a za občasného míchání dusíme, dokud není maso měkké.
Ve smetaně rozmixujeme hladkou mouku a vlijeme k masu se zelím. Dusíme cca 15 minut.

Podobné recepty:

Segedínský guláš z králíka, Segedínský guláš, Segedínský guláš, Segedínský guláš ze sojových kostek, Segedínský guláš s Liptovským salámem