Kuřecí paprikáš s nokami

Potřebujeme:

500 g kuřecího masa nebo vepřové kýty, 1 lžičku mleté ​​papriky, 1 lžičku mletého kmínu, sůl, smetanu na vaření, 1 rajčatový protlak (malý), 1 větší cibuli, tuk do základu, 0,5 l vody nebo vývaru
Noky: hrubou mouku 500 g, prášek do pečiva (1/2 sáčku), hrnek mléka rozmíchaný s vajíčkem, sůl

Jak na to:

Cibuli nakrájíme a na tuku osmahneme do zesklovatí. Hrnec dáme dolů z ohně a přidáme mletou papriku, a pak dáme zpět na oheň. Orestujeme, přidáme protlouká a opět řiďme orestujeme.
Podlijeme vývarem nebo vodou, osolíme, přidáme kmín, a když začne vřít přidáme maso. Přikryjeme a dusíme do změknutí masa.
Smetanu rozmícháme se lžící mouky. Měkké maso vyjmeme. Omáčku zjemníme smetanou. Přivedeme do varu a vložíme maso. Povaříme ještě 5-6 minut.
Noky: Ze surovin vymícháme řidší těsto a naházíme noky do vařící vody.

Podobné recepty:

Kuřecí paprikáš s houbami, Slaný závin, Kuřecí řízky se suchým salámem a sýrem, Kuřecí paprikáš, Kuřecí paprikáš