Dobošové řezy

Těsto: 750 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vajíčka, 120 g Hery, 150 ml mléka
Krém: 2 vanilkové pudinky, 1 l mléka, 6 lžic cukru, 80 g kakaa, 1 vanilkový cukr, 100 g polohrubé mouky, 1 a 1 / 2 Hery
Těsto: Z uvedených surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 5 stejných částí. Upečeme na větším nízkém plechu.
Krém: Z mléka, cukru, Zlatých klasů, vanilkového cukru a polohrubé mouky uvaříme hustý krém. Do vychladlého postupně vmícháváme 1,5 Hery a nakonec kakao. Můžeme přidat i rum.
Pláty plníme krémem 4-krát, vrchní nemazat. Zatížíme nejlépe přes noc a druhý den zalijeme čokoládou a krájíme na řezy.
Válené dobošové řezy, Dobošové řezy z sušenek, Dobošové řezy, Dobošové medové řezy, Dobošové řezy