Dobošové medové řezy

8.11.2012
Potřebujeme:

Těsto: 15 dkg moučkového cukru, 1 vejce, 5 PL mléka, 5 dkg másla, 2 lžíce medu, 1 lžičku jedlé sody, 45 dkg hladké mouky
Náplň: ½ l mléka, 8 dkg krupicové mouky, 20 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 10 dkg ořechů

Jak na to:

Těsto: Do ​​hrnce dejte moučkový cukr, mléko, máslo, med, sodu a vše spolu vařte 2 minuty. Na desku prosejte mouku, vylijte do ní uvařenou masu a dobře vypracujte těsto, rozdělte ho na 4 díly. Každý na moukou posypané desce vyválejte a na vymaštěném plechu upečte. Díly pospojujte nádivkou a koláč polijte čokoládovou polevou.

Náplň: V mléce rozmíchejte mouku a uvařte hustou kaši. Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem vymíchejte do pěny a smíchejte spolu s vychladlou kaší. Přimíchejte mleté ​​ořechy.

Podobné recepty:

Medové řezy, Medové řezy, Medové řezy, Dobošové řezy, Jablkové medové řezy