Dobošové řezy

3.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 150 g kryst.cukru, 80 g másla, 2 vejce, 2 lžíce medu, 1 lžíci sody, špetku skořice a mletého hřebíčku, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky
Náplň: 1 / 2 l mléka, 1 bal. vanilkového pudinku (40 g), 300 g moučkového cukru, 300 g másla, 50 g kakaa, 2 lžíce rumu

Jak na to:

V horké vodní lázni utřeme máslo, vejce, cukr, med, skořici, hřebíček. Do teplé hmoty vmícháme sodu. Mícháme do zhoustnutí. Po odstavení ze sporáku přidáme polohrubou mouku. Dobře promícháme. Ještě teplou hmotu spolu s hladkou moukou na desce smísíme na těsto. Těsto rozdělíme na 4 stejné části. Každou na tenko vyválíme na pomoučněném vále a pomocí válečku přeneseme na opačnou stranu plechu omaštěnou a moukou vysypanou. Postupně upečeme v předehřáté troubě. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí ji zapracujeme do másla, které jsme nejprve vymýchali s cukrem. Příchutím rumem a kakaem. Upečené těsta natřeme krémem a spojíme. Zákusek odložíme ustát do druhého dne. Vrch zalijeme čokoládovou polevou a rozkrájíme.

Podobné recepty:

Dobošové řezy, Válené dobošové řezy, Dobošové řezy z sušenek, Dobošové řezy, Dobošové medové řezy