Dobošové řezy

31.1.2012
Potřebujeme:

700 g hladké mouky, 3 celá vejce, 300 g moučkového cukru, 50 g másla, 1,5 balíčku prášku do pečiva, 1 dcl mléka
Náplň: 1l mléka, 2 žloutky, 3 vanilkové pudinky, 4-5 PL cukru, 1,5 másla (Palmarín), 200 g práškového cukru, 100 g kakaa

Jak na to:

Všechny suroviny smísíme, mléko postupně přiléváme a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na 6 částí. Rozválíme na silikonovou podložku nebo papír na pečení a upečeme.
Z mléka, klasů, cukru a žloutků uvaříme pudink a necháme vychladnout. Potom utřeme druhou část nádivky a spojíme s pudinkem.
Krémem plníme pláty, opatrně přitlačíme, pláty jsou velmi křehké a mohou se zlomit. Na horní plát dáme čokoládovou polevu a necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Dobošové řezy, Válené dobošové řezy, Dobošové řezy z sušenek, Dobošové medové řezy, Dobošové řezy