Skrytý kuřecí paprikáš

Potřebujeme:

500 g kuřecího mletého masa, 500 g těstovin (vhodné jsou spirálky), 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička mleté ​​červené papriky, 2 rajčata, 50 ml červeného vína, 100 g uzeného sýra, olej, pepř
Omáčka: 30 g másla, 500 ml mléka, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml zakysané smetany

Jak na to:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, mletou červenou papriku a orestujeme. Přidáme mleté ​​maso. Pak na jemné proužky nakrájenou papriku, popřípadě i štiplavou papriku a nadrobno nakrájená rajčata. Osolíme a opepříme a asi 5 min opékáme. Podlijeme červeným vínem a odkryté dusíme.
Mezitím se uvaříme těstoviny v osolené vodě. Dno zapékací mísy nebo pekáči vymažeme a dáme do něj těstoviny. Na ně navrstvíme kuřecí nádivku.

Omáčka: Na másle osmahneme mouku (jen mírně) za stálého míchání postupně zaléváme studeným mlékem a vaříme asi 5 min. Omáčku ochutíme prolisovaným stroužkem česneku a po mírném vychladnutí přidáme zakysanou smetanu. Dohladka vymícháme.
Na náplň nalijeme česnekovou omáčku, na vrch nastrouháme uzený sýr a v dobře vyhřáté troubě zapečeme. Pečeme asi 35 min.

Podobné recepty:

Kuřecí paprikáš s houbami, Slaný závin, Kuřecí řízky se suchým salámem a sýrem, Kuřecí paprikáš, Kuřecí paprikáš