Dušené kuře na mandlích

Potřebujeme:

1 kuře, 250 g mandlí, 200 g rýže, 2 cibule, olej, zelená petrželka, citrónová šťáva, šafrán, pepř, sůl

Jak na to:

Očištěné a vykuchané kuře rozdělíme na porce a pomalu dusíme na oleji. Během dušení přidáme šafrán, pepř, jednu cibuli nasekanou nadrobno a celé oloupané mandle, podle chuti osolíme a trochu podlijeme.
 Nakonec přidáme pórovité sáček rýže, kterou spolu s masem udusíme doměkka. Sáček s rýží vyjmeme a odložíme do tepla. K měkkému kuřecímu masu přidáme druhou cibuli nakrájenou nadrobno a nasekanou zelenou petrželku, ochutíme koriandrem a citrónovou šťávou a zakryjeme rýží, kterou vysypeme ze sáčku. Nakonec rýži podle chuti osolíme a vše trochu zahřejeme.

Podobné recepty:

Dušené kuře se švestkami, Dušené kuře na houbách, Dušené kuře na houbách, Kuře Kalkata, Kuře dušené s křenem