Kuře Kalkata
1 kuře, 4 hrnečky dušené rýže, půl lžičky kari, půl lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce spařených rozinek, 3 lžíce másla, 4 jablka, 1 kolečko ananasu, hrst mandlí, půlka pomeranče, sůl.
Jak na to:Dušenou rýži necháme vychladnout. Poté do ní přimícháme kari, sůl, zázvor, a spařené rozinky. Omyté kuře osušíme, osolíme a naplníme rýží. Vezmeme čtvercový plát alobalu, potřeme ho máslem a položíme na něj kuře. Obložíme je zbytkem másla a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu. Před koncem pečení alobal opatrně otevřeme a k masu přidáme oloupané plátky jablek, ananas, spařené a oloupané mandle, nakrájené na tenké plátky. Alobal znovu uzavřeme a ještě 15 minut pečeme.
Před podáváním pokapeme dušené ovoce šťávou z pomeranče. Podáváme s dušenou rýží.
Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli