Dušené kuře se švestkami
1 kuře, 1 cibuli, 2 lžíce oleje, 1 hrnek vody, 3 lžičky mleté skořice, 1 lžičku soli, 1 lžičku zázvoru, 1 / 2 lžičky mletého pepře, 2 hrnky sušených švestek, 1 lžíci hnědého cukru nebo medu, 1 / 2 hrnku mandlí
Jak na to:Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, pak ji odsuneme stranou, přidáme naporcované kuře a opečeme ze všech stran.
Kuře podlijeme vodou smíšenou se skořicí, zázvorem, pepřem a se solí, necháme povařit, potom teplotu snížíme a pod pokličkou pomalu dusíme asi 30 minut.
Kolem kuřete rozložíme dopředu namočené vypeckované švestky. Ochutíme cukrem nebo medem a dusíme ještě asi 20 minut, dokud kuře není měkké.
Mezitím spaříme a oloupeme mandle, osmahneme je v mírně rozehřáté troubě a ke konci dušení přidáme do omáčky. Dušené kuře a švestky rozložíme na mísu a přelijeme omáčkou. Podáváme s rýží.
Švestkové kuře, Jablkový salát se švestkami, Dušené kuře na houbách, Bramborová polévka se švestkami, Dušené kuře na houbách